Υπηρεσίες

ΤΑΦΗ

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΚΗΔΕΙΑ

Η λέξη κηδεία σημαίνει φροντίζω-επιμελούμαι.

Η έννοια της κηδείας είναι το σύνολο των φροντίδων και τελετών.

Στο γραφείο μας με πλήρη συνείδηση στο λειτούργημα που ασκούμε τηρούμε και τιμούμε την παράδοση χρόνων, σεβόμενοι όποιας επιθυμίας έχετε για τον αποχαιρετισμό του αγαπημένου σας ανθρώπου. Με βαθιά αίσθηση της ευθύνης διασφαλίζουμε στη Θρησκευτική Επικήδεια Τελετή τον αποχαιρετισμό που του αξίζει και τον τιμά.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΗΔΕΙΑ

Η Πολιτική κηδεία προηγείται της ταφής σε κάποιο κοιμητήριο ή της αποτέφρωσης. Δεν περιλαμβάνει ιεροπραξίες από εκπροσώπους κάποιας θρησκείας. Μπορεί να λάβει χώρα σε αίθουσα τελετών που διαθέτουν πλέον όλα τα κοιμητήρια των Αθηνών ή στον προαύλιο χώρο των κοιμητηρίων. Εκφωνούνται αποχαιρετιστήριοι λόγοι εις μνήμην του απελθόντος από την οικογένεια τους φίλους και συγγενείς. Στα διαδικαστικά η Πολιτική Τελετή δεν διαφέρει από τη Θρησκευτική Τελετή.

ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ

Να μην ξεχνάμε αυτούς που μας μεγάλωσαν και τους χάσαμε, τους φίλους που μας πρόσφεραν χαρά, οικεία πρόσωπα που ενδιαφέρθηκαν για εμάς, ένας τρίτος που έστω για μια στιγμή μας χάρισε ένα χαμόγελο. Πόσοι νιώσαμε τη θλίψη και βιώσαμε την οδύνη ενός θανάτου! έτσι ξαφνικά έφυγαν από τη ζωή ή τους είδαμε να πονούν και να οδεύουν μέσα από τη δική τους δοκιμασία στην αιώνια ζωή.

Ψυχοσάββατο

ΑΠΟΤΕΦΡΩΣΗ

Με την Αποτέφρωση έχουμε τη δυνατότητα της επιλογής όσον αφορά τη μετά θάνατον διάθεση του σώματος.

Μπορεί πλέον να πραγματοποιηθεί και στην Ελλάδα, στο κέντρο αποτέφρωσης νεκρών στη  Ριτσώνα συνεργασία μας με το κέντρο αποτέφρωσης σας παρέχουμε υπηρεσίες αποτέφρωσης Σορού και Οστών από εκταφές, καθώς επίσης υπηρεσίες για τη διαχείριση της Τέφρας ( διασπορά αυτής σε Γη, Θάλασσα, Αέρα ).

ΕΠΑΝΑΠΑΤΡΙΣΜΟΙ

Στο Γραφείο μας μεριμνούμε για όλα όσα αφορούν την Επικήδεια Τελετή στον τόπο που επιθυμείτε να λάβει χώρα. Το Γραφείο μας σας απαλλάσσει από το άγχος της συγκέντρωσης όλων των απαιτούμενων δικαιολογητικών και εγγράφων, αναλαμβάνοντας όλες τις απαραίτητες διατυπώσεις, διαπιστεύσεις για τη διευθέτηση όλης της της οργάνωσης της μεταφοράς της Σορού στο εσωτερικό εάν πρόκειται για μεταφορά στην Ελλάδα. Τον Επαναπατρισμό Από ή Προς το Εξωτερικό, ακολουθώντας τις παρακάτω διαδικασίες.

Εξειδικευμένη φροντίδα: Ταρίχευση-Καλλωπισμό του Απελθόντος.

Μετάφραση εγγράφων σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών.

Τελωνειακά έγγραφα της υπηρεσίας θεμάτων ταφής.

Ληξιαρχική πράξη θανάτου.

Πιστοποιητικό θανάτου από το γιατρό.

Ιατρική βεβαίωση από την υπηρεσία υγείας ότι δεν υπάρχει κίνδυνος μολυσματικής ή μεταδοτικής ασθένειας.

Βεβαίωση από το γραφείο μας που αναφέρει ότι ο Απελθών τοποθετήθηκε σε Λάρνακα.

Στοιχεία για το δρομολόγιο, δηλαδή το μεταφορικό μέσο και τον τόπο προορισμού.

Τέλος στην περίπτωση που υπάρχει υποψία ότι ο θάνατος δεν επήλθε από φυσικά αίτια ή στην περίπτωση οπου τα στοιχεία του Απελθόντος είναι άγνωστα τότε θα πρέπει να χορηγηθεί σχετική ειδική άδεια από Εισαγγελέα ή Δικαστή.