Υπηρεσίες

ΤΑΦΗ

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΚΗΔΕΙΑ

Η λέξη κηδειά σημαίνει φροντίζω-επιμελούμαι.

Η έννοια της κηδείας είναι το σύνολο των φροντίδων και τελετών.

Στο γραφείο μας με πλήρη συνείδηση στο λειτούργημα που ασκούμε τηρούμε και τιμούμε την παράδοση χρόνων, σεβόμενοι όποιας επιθυμίας έχετε για τον αποχαιρετισμό του αγαπημένου σας ανθρώπου. Με βαθιά αίσθηση της ευθύνης διασφαλίζουμε στη Θρησκευτική Επικήδεια Τελετή τον αποχαιρετισμό που του αξίζει και τον τιμά.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΗΔΕΙΑ

Η Πολιτική κηδεία προηγείται της ταφής σε κάποιο κοιμητήριο ή της αποτέφρωσης.Δεν περιλαμβάνει ιεροπραξίες απο εκπροσώπους κάποιας θρησκείας.Μπορεί να λάβει χώρα σε αίθουσα τελετών που διαθέτουν πλέον όλα τα κοιμητήρια των Αθηνών ή στον προαύλιο χώρο των κοιμητηρίων.Εκφωνούνται αποχαιρετιστήριοι λόγοι εις μνήμην του απελθόντος απο την οικογένεια τους φίλους και συγγενείς.Στα διαδικαστικά η Πολιτική Τελετή δεν διαφέρει απο τη Θρησκευτική Τελετή.

ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ

ΑΠΟΤΕΦΡΩΣΗ

Με την Αποτέφρωση έχουμε τη δυνατότητα της επιλογής όσον αφορά τη μεταθάνατον διάθεση του σώματος.

Μπορεί πλέον να πραγματοποιηθεί και στην Ελλάδα,στο κέντρο αποτέφρωσης νεκρών στη Ριτσώνα.Σε συνεργασία μας με το κέντρο αποτέφρωσης σας παρέχουμε υπηρεσίες αποτέφρωσης Σορού και Οστών απο εκταφές, καθώς επίσης υπηρεσίες για τη διαχείρηση της Τέφρας ( διασπορά αυτής σε Γή, Θάλασσα, Αέρα ).

Επαναπατρισμοί

Στο Γραφείο μας μεριμνούμε για όλα όσα αφορούν την Επικήδεια Τελετή στον τόπο που επιθυμείτε να λάβη χώρα.Το Γραφείο μας σας απαλλάσσει απο το άγχος της συγκέντρωσης όλων των απαιτούμενων δικαιολογητικών και εγγράφων, αναλαμβάνοντας όλες τις απαραίτητες διατυπώσεις, διαπιστεύσεις για τη διευθέτηση όλης της της οργάνωσης της μεταφοράς της Σορού στο εσωτερικό εάν πρόκειται για μεταφορά στην Ελλάδα. Τον Επαναπατρισμό Από ή Πρός το Εξωτερικό, ακολουθώντας τις παρακάτω διαδικασίες.

Εξειδικευμένη φροντίδα: Ταρίχευση-Καλωπισμό του Απελθόντος.

Μετάφραση εγγράφων σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών.

Τελωνειακά έγγραφα της υπηρεσίας θεμάτων ταφής.

Ληξιαρχική πράξη θανάτου.

Ποιστοποιητικό θανάτου απο το γιατρό.

Ιατρική βεβαίωση απο την υπηρεσία υγείας ότι δεν υπάρχει κίνδυνος μολυσματικής ή μεταδοτικής ασθένειας.

Βεβαίωση απο το γραφείο μας που αναφέρει ότι ο Απελθών τοποθετήθηκε σε Λάρνακα.

Στοιχεία για το δρομολόγιο, δηλαδή το μεταφορικό μέσο και τον τόπο προορισμού.

Τέλος στην περίπτωση που υπάρχει υποψία ότι ο θάνατος δεν επήλθε απο φυσικά αίτια ή στην περίπτωση οπου τα στοιχεία του Απελθόντος είναι άγνωστα τότε θα πρέπει να χορηγηθεί σχετική ειδική άδεια απο Εισαγγελέα ή Δικαστή.